SVEČANA PODJELA SVJEDODŽBI MATURANTIMA

U petak, 28. lipnja, na svečanoj podjeli svjedodžbi, ponosno smo ispratili naše maturante koji su priveli kraju jedno i započinju neko drugo životno putovanje. Oni su ti koji će stvarati bolje sutra, akademski građani, nositelji znanja i promjene.
Između 89 maturanata, učenik 4.k razreda, Matteo Denjagić, proglašen je učenikom generacije.
Dragi maturanti, sretno! Kao što kaže don Bosco, želimo vas vidjeti sretne, sada i u vječnosti!



U nastavku donosimo i govor koji je učenik Ivan Babić uputio u ime svih maturanata.

Poštovani roditelji, profesori i ostali uzvanici, iznimna mi je čast i radost što vam danas, u ime svih maturanata, mogu zahvaliti što ste skupa s nama došli proslaviti ovaj dan kojim završavamo naše srednjoškolsko obrazovanje. Molim vas jedan veliki pljesak za svakog maturanta!
Također imam tu čast zahvaliti, u ime svih maturanata, svim profesorima i ostalim djelatnicima naše škole koji su bili uvijek tu za nas tijekom ove četiri godine! Molim jedan pljesak i za sve njih!
A vi maturanti, iako danas završavamo našu srednju školu. Svatko od nas i dalje ima pitanja i strahove u vezi onoga što sada slijedi. Život koji je pred nama bit će pun različitih zapleta i nitko ne zna kamo će ga odvesti. No, ne treba nas biti strah jer mi imamo ono najdragocjenije što maturant može imati znanje, vještine i cijeli život pred sobom. Možda netko danas misli da je nevrijedan i da od njega u budućnosti neće biti ništa. Ali to, nije istina. Samim time što smo danas ovdje dokazujemo da smo ustrajni i da ne odustajmo tako lako u svojim ciljevima. I ako bismo što od danas trebali zapamtiti, to je da svojim trudom možemo oblikovati svoj život i svijet po našim željama. Svakako, život je pun uspona i padova, ali uvijek treba ustati i nastaviti dalje, a za to nikad nije kasno. Kroz ove četiri godini to smo jako dobro naučili. No, možda ono najbitnije s čime izlazimo iz naše škole, nisu naši uspjesi, već prijateljstva i odnosi koji su nas oblikovali osobama kakvima smo danas ovdje. Stoga nastojmo biti takvi i dalje, bez posustajanja u plivanju protiv struje svijeta koji pun nemira, ratova i nepravednih zakona nastoji sam sebe uništiti. Gandhi je jednom rekao: „Budi promjena koju želiš vidjeti u svijetu.“ A to će i svatko od nas biti ako se bavi onim što zaista voli u životu, poštuje druge i oprašta svakom, a i sebi. Nitko od nas nije savršen, ali ako tako budemo činili vodit ćemo ispunjen život u miru i sreći s drugim ljudima, hodat ćemo uzdignute glave i ničega nas u životu neće biti strah. Zato ne odustajmo i bravo maturanti!

Skip to content