Naša učenica Maria Magdalena Ljubas na državnom LiDraNu u Vinkovcima

Državna smotra literarnog, dramsko-scenskog i novinarskog stvaralaštva LiDraNo 2024. održana je za učenike osnovnih škola od 22. do 24. travnja, a za učenike srednjih škola od 24. do 26. travnja u Vinkovcima.
Na Smotru na koju su pozvani “najbolji od najboljih”, kako je na otvorenju Smotre kazala županijska pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje i kulturu, pozvana je i naša učenica Maria Magdalena Ljubas (4.k) koja je na upečatljivom nastupu u Gradskom kazalištu “Joza Ivakić” kazivala lirsku pjesmu “Biti mi daj” fra Bonaventure Dude. Mentorica učenici je prof. Mirjana Baždarić.
LiDraNo kao manifestacija literarnog, dramsko-scenskog i novinarskog stvaralaštva njeguje hrvatsku riječ i jezičnu baštinu i ima tradiciju dužu od 30 godina. Potiče učenike da se razvijaju u umjetničkim stvaranjima jer zna se što umjetnost i kultura nose i znače svakom narodu.
Smotra se održava na nekoliko razina i kako je na otvorenju kazao Vladimir Andrić, državni izbornik: “Težak je posao odabrati najbolje, pogotovo je teško bilo izabrati na županijskoj razini, no ipak se morala napraviti selekcija koja nije natjecateljskoga karaktera nego se ovdje prezentira najbolje što naš obrazovni sustav ima.”
Neka njegove riječi budu poticaj da budemo još bolji i uspješniji u radu s učenicima.

Skip to content