Smotra zborova katoličkih srednjih škola u Virovitici

Prošlivikend, župna crkva sv. Roka u Virovitici bila je središnje mjesto okupljanja oko tri stotine mladih iz cijele Hrvatske na Smotri zborova katoličkih srednjih škola. Ova iznimna manifestacija, organizirana od strane Nacionalnog ureda za katoličke škole pri Hrvatskoj biskupskoj konferenciji, imala je za cilj čuvanje i njegovanje crkvene i nacionalne glazbene kulturne baštine.

Domaćin smotre bila je Katolička klasična gimnazija s pravom javnosti u Virovitici, čije je srdačno pozdravljanje na početku događaja uputila ravnateljica Marijana Novak Stanić. Ona je izrazila želju da mladi, svojim talentom i pjesmom, i dalje svjedoče ljubav prema Bogu, bližnjemu i glazbi.

Salezijanska klasična gimnazija, jedna od sudionica smotre, istaknula se izvedbama Albe Vidaković, koja je izvodila "Staroslavensku misu" i "Aganče", te Ivana Hellera s pjesmom "Najveća ljubav". Klavirska pratnja bila je povjerena Matiji Bugeru, dok su učenici pratili ravnatelja i Hrvoja Bugera, voditelja zbora. Popis učenika koji su sudjelovali po razredima je sljedeći:

Mihaela Jelavić (1.K), David Prša (1.K), Amelie Kuba (1.K), Lana Vladić (1.K), Lara Lazanja (1.K), Marta Srdoč (1.K), Franjo Sušanj (2.K), Anne Marie Arzon (2.K), Anamaria Matić (2.K), Leona Lazanja (4.K), Lucija Devčić (1.sA), Anamaria Kukrić (1.sA), Veronika Skoblar (1.sA), Neva Marković (1.sA), Klara Sušanj (3.sA).

Uz našu Gimnaziju, sudjelovali su i zborovi drugih renomiranih škola iz Hrvatske, stvarajući bogat repertoar koji je uključivao bizantske napjeve, tradicionalne božićne pjesme, pjesme iz hrvatske kulturne baštine te španjolske narodne pjesme.

Nakon Smotre, uslijedila je krunica i svečana misa u virovitičkoj župnoj crkvi sv. Roka, gdje su liturgiju animirali zborovi, a predvodio ju je msgr. dr. Antun Škvorčević, požeški biskup. Svečanost je završena domjenkom u prostorima virovitičke Katoličke klasične gimnazije, pružajući mladima priliku za daljnje druženje i dijalog nakon glazbenog događaja.

* {
box-sizing: border-box;
}

body {
margin: 0;
font-family: Arial;
}

/* The grid: Four equal columns that floats next to each other */
.column {
float: left;
width: 25%;
padding: 10px;
}

/* Style the images inside the grid */
.column img {
opacity: 0.8;
cursor: pointer;
}

.column img:hover {
opacity: 1;
}

/* Clear floats after the columns */
.row:after {
content: “”;
display: table;
clear: both;
}

/* The expanding image container */
.container {
position: relative;
display: none;
}

/* Expanding image text */
#imgtext {
position: absolute;
bottom: 15px;
left: 15px;
color: white;
font-size: 20px;
}

/* Closable button inside the expanded image */
.closebtn {
position: absolute;
top: 10px;
right: 15px;
color: white;
font-size: 35px;
cursor: pointer;
}

Galerija slika

Klikni za povećati

Slika 1
Slika 2
Slika 3
Slika 4
Slika 5
Slika 6
Slika 7

 

Slika 9
Slika 10
×

 

function myFunction(imgs) {
var expandImg = document.getElementById(“expandedImg”);
var imgText = document.getElementById(“imgtext”);
expandImg.src = imgs.src;
imgText.innerHTML = imgs.alt;
expandImg.parentElement.style.display = “block”;
}

Skip to content