Kestenijada

U utorak, 17. listopada 2023. godine, naša škola i crkva Marije Pomoćnice bili su središnje mjesto događanja – Kestenijade i Dana kruha. Ovaj poseban dan bio je posvećen zahvalnosti za plodove koje nam Bog daruje, ali i podsjetnik na velikodušnost don Boscova dijeljenja kestena među dječacima te čudo umnažanja kestena.

Svečanu svetu misu u 18:30 predvodio je naš ravnatelj don Danijel Dragičević, a don Vinko Rogalo concelebrirao je s njim. Učenici naše škole doprinijeli su svečanom ozračju svojim pjevanjem, sviranjem, ministriranjem i čitanjem.

U svom obraćanju okupljenima, ravnatelj don Danijel je naglasio važnost zahvalnosti za sve darove koje primamo, podsjetio nas je na čuda koja je učinio don Bosco i podsjetio nas na don Boscovu posvećenost životu u Kristu.

Nakon svete mise, slavlje se preselilo u dvorište gdje su nas dočekali mirisni kesteni i ukusni kolači koje su pripremile vrijedne ruke majki, baka i skrbnika naših učenika, zajedno s samim učenicima. Veliko hvala svima koji su uložili trud! Stolovi po razredima bili su pravo umjetničko djelo, odražavajući raznolikost i ljubav koja je uložena u njih.

Druženje je nastavljeno uz ritmove DJChokzyja i raznovrsne igre koje su osmislili naši profesori i učenici. Želimo se zahvaliti svima koji su došli i podijelili s nama ovo veselje, te posebno zahvaljujemo svima koji su pripremili ove izvrsne kolače!

Skip to content