preskoči na sadržaj

Salezijanska klasična gimnazija - s pravom javnosti

 > Naslovnica
Naslovnica - vijesti

Zadnji dan škole 23.12.2021.

Autor: Andrija Novaković, Tomislav Šimunović, 3. 1. 2022. 09:12

Tempus fugit (lat.: vrijeme bježi), glasi stara latinska poslovica i zaista vrijeme je vrlo brzo pobijeglo te je došao 23.12. zadnji dan nastave prvog polugodišta. Školski dan je započeo sa Svetom Misom u 10:30h koju je predvodio naš ravnatelj, Don Drago Detić. Župna crkva Marije Pomoćnice bila je dupkom ispunjena učenicima, profesorima i ostalim djelatnicima SKG-a. Za vrijeme propovijedi Don Drago se na poseban način obratio svim učenicima, te ih je potaknuo da kroz školu i život ne idu samo sa svojim snagama, nego da se uvijek uzdaju u Boga po primjeru svetog Ivana Bosca. Nako toga ravnatelj se zahvalio svima prisutnima, a naročito dragom Bogu za brojne lijepe stvari koje smo proživjeli u ovom polugodištu. Valja također napomenuti kako je Misno slavlje dodatno uveličao naš brojni školski zbor. Poslije Svete Mise učenici su imali sat razrednog odjela i kratko druženje nakon kojega su otišli na zaslužene praznike. U 12:30h svi djelatnici SKG-a imali su zajednički ručak i druženje u prostorijama škole.

 [više]

Game LAN party u SKG-u

Autor: Andrija Novaković, 22. 12. 2021. 20:24

Dana 21.12. od 14 do 16 sati u SKG-u održano je Božićno natjecanje u računalnim igrama. Naglasak je bio na retro igrama među kojima su se mogli pronaći naslovi poput Super Mario Bros., Tetris 1984, Fifa '98 i Trackmania Nations. Uz organizatora, prof. Andriju Novakovića, učenici su kroz razna iskušenja i staze skupljali bodove, a prva tri mjesta s najviše ostvarenih bodova zauzeli su Tomislav Dunđer iz 2.k razreda, Roko Širol iz 1.k razreda te Luka Šipić iz 3.sb razreda osvojivši vrijedne nagrade vidljive u nastavku na fotografijama. Uz to, učenici su pri ulasku u natjecanje mogli donirati 10kn. Skupljeni novac doniran je u organizaciju "Marijini obroci". Nakon iscrpljujuće borbe, natjecatelji su se počastili pizzama. Vidimo se i sljedeće godine! :)

 [više]

Održano natjecanje u poznavanju latinskoga jezika i rimske kulture

Autor: Andrija Novaković, Marta Laco, Laura Lukanić, 22. 12. 2021. 20:20

Dana 9. prosinca u našoj je školi održano Međunarodno natjecanje u poznavanju latinskoga jezika i rimske kulture. Organizatori testiranja za Europski certifikat za klasične jezike – ECCL (European Certificate for Classics) su: EuroClassica (Asocijacija europskih udruga profesora klasičnih jezika) i Hrvatsko društvo klasičnih filologa. Test je rađen na temelju standardiziranoga Europskog kurikula za klasične jezike. Testira se usvojenost morfologije, sintakse, razumijevanje latinskog i grčkog teksta te poznavanje antičke civilizacije. Ovom testu osim učenika mogu pristupiti i svi zainteresirani građani. U nastavku pročitajte nešto više o samom natjecanju...

 [više]

Državno prvenstvo u plivanju

Autor: Andrija Novaković, 22. 12. 2021. 20:15

Na državnom prvenstvu u plivanju našu školu su predstavljale Lucija Grgurić, Tina Čudina, Lucija Ivanović, Iva Valinčić i Mihaela Vještica. U jakoj konkurenciji uspjele su osvojiti prva tri mjesta te jedno treće mjesto. Tina Čudina slavila je u disciplini 50m slobodno s rezultatom 26.33. Mihaela Vještica je u svojoj disciplini (50m leđno) slavila s rezultatom 28.91. Lucija Grgurić zauzela je odlično treće mjesto u disciplini 50m prsno s rezultatom 34.26, dok se Lucija Ivanović popela na pobjedničko postolje s rezultatom 28.48 u disciplini 50m leptir. Plivačice Salezijanske klasične gimnazije slavile su i u štafeti 4x50 slobodno s rezultatom 1:47.81 te time učvrstile prvo mjesto u ukupnom poretku i osvojile naslov državnih prvakinja. Marta Morić osvojila je brončanu medalju u disciplini 200m prsno u kategoriji juniorki i ml. seniorki sa rezultatom 2:36.77. Mlađi juniori osvojili drugo mjesto rezultatom 1:38.59 u štafeti 4x50 slobodno u čijem sastavu su i naši učenici Nikola Zdrilić, Mauro Bobanović te Noa Androić.

 [više]

Državno ekipno prvenstvo u karateu

Autor: Andrija Novaković, 21. 12. 2021. 11:33

Učenica Lucija Lesica, učenica 1.sa razreda, ovoga je vikenda nastupila na državnom ekipnom prvenstvu u karateu. Kao kapenatnica ekipe u kategoriji 2007 godište, ona i njezina ekipa nakon 5 teških borbi, postale su viceprvakinje hrvatske od ukupno 16 ekipa.

 [više]

Školsko natjecanje u plivanju - rezultati

Autor: Andrija Novaković, 17. 12. 2021. 18:49

Dana 10. studenog 2021. godine na bazenskom kompleksu „Kantrida“ održalo se školsko natjecanje u plivanju. Naši dečki startali su u 10h. Natjecanje je poveo Noa Androić na 50m slobodno s rezultatom 25,40. Iza njega nastupio je Mauro Bobanović na 50m leđno s rezultatom 29,18. Nikola Zdrilić ostvario je izvrstan rezultat na 50m prsno koje je 30,55 te je taj niz nastavio Paolo Srok na 50m leptir s rezultatom 27.98. Nakon toga uslijedila je štafeta u čijem su sastavu bili Mauro Bobanović, Noa Androić, Filip Jurić i Nikola Zdrilić. Naši dečki završili su treći u gradu i županiji. Nakon njih uslijedile su cure. Prva je startala Iva Valinčić na 50m leđno s rezultatom 32,03. Zatim, Lucija Grgurić na 50m prsno s rezultatom 34,74. Mihaela Vještica na 50m leptir ostvarila je rezultat 29,60 te, naposlijetku, Tina Čudina ostvarila je rezultat 26,88. U ženskoj štafeti nastupile su Mihaela Vještica, Lucija Grgurić, Lucija Ivanović i Tina Čudina. Naše cure postale su prvakinje grada i županije te su se tako plasirale na državno prvenstvo. Čestitke svim našim plivačima i plivačicama na uspješnim rezultatima.

 [više]

Kako kod nas izgleda došašće i sv. Nikola? :)

Autor: Andrija Novaković, 7. 12. 2021. 20:53

Tijekom došašća običaj u našoj školi je okupiti se oko 7.50 u glavnom holu škole i kratko čuti riječ dana, odnosno, neki od duhovnih poticaja u obliku priče, evanđelja dana ili jednostavnog poticaja. Ove godine odlučili smo to napraviti malo drugačije! Naime, kroz 4 tjedna došašća svaki tjedan jutarnji duhovni poticaj animiraju učenici po generacijama - prvi razredi kroz prvi tjedan, drugi kroz drugi tjedan, treći razredi treći tjedan te četvrti razredi četvrti tjedan. Srijedom u 7.30 imamo školsku sv. misu pa animacije nema, ali zato učenici animiraju veliki odmor na način da donesu puno grickalica i kolača za sve ostale razrede. Pogledajte u nastavku nekoliko fotografija kako to izgleda i kako nas je posjetio sv. Nikola i podijelio bombone (ali i koju zanimljivu riječ)! :)

 [više]

1. mjesto naših učenika na državnom prvenstvu u KROSU

Autor: Andrija Novaković, Gabriel Barac, 1. 12. 2021. 16:01

Dana 26. studenoga 2021. godine u Poreču održano je državno natjecanje iz krosa za osnovne i srednje škole. Nakon osvojenog prvog mjesta na županijskoj razini natjecanja krosa za srednje škole, naša ženska i muška ekipa plasirali su se na državno prvenstvo. Našu školu predstavljali su u muškoj kategoriji: Borna Dobravac, Loris Faustini i Mark Surina i Gabriel Barac, a u ženskoj kategoriji: Helena Pervan, Vida Deković, Mirjam Smilović i Mara Pršo. U utrci na 1600m u ženskoj konkurenciji prema pojedinačnom plasmanu cure su ostvarile slijedeća mjesta: Helena Pervan 17. mjesto, Vida Deković 26. mjesto, Mirjam Smilović 42. mjesto te Mara Pršo 43. mjesto, što je u ekipnom plasmanu škola bilo dovoljno za 12. mjesto. Naši dečki u pojedinačnom plasmanu u utrci od 2000m ostvarili su: Gabriel Barac 5. mjesto, Borna Dobravac 13. mjesto, Loris Faustini 16. mjesto i Mark Surina 32. mjesto, te su u ekipnoj konkurenciji škola ostvarili prvo mjesto. Time su ostvarili plasman na svjetskom prvenstvu u krosu za srednje škole. Naši sportaši zahvaljuju se svim profesorima na razumijevanju i podršci posebno zato što cijene njihov trud te im pomažu i podržavaju ih u njihovom daljnjem napretku, kako u školi tako i u sportu. Zahvaljujemo se ravnatelju don. Dragutinu Detiću koji je omogućio odlazak na državno natjecanje i našim profesoricama tjelesne i zdravstvene kulture Mirni Bačić i Rajki Husejin što su vodili naš tim učenika na natjecanju.

 [više]

Stranica naše škole od sada i na Wikipediji!

Autor: Andrija Novaković, 1. 12. 2021. 15:55

U sklopu fakultativnog predmeta Web dizajn za učenike 4.sA i 4.sB razreda kreirana je Wikipedia stranica naše škole. U kreiranju stranice su sudjelovali: Ema Mihalić, Sara Budimir, Iva Divković, Frane Krapić, Jan Ivanić, Roko Skoblar, Sanjin Troskot, Lovre Kovačić, Roko Jurić, Roko Corazza, Dorian Mulac, Fran Nikšić i Karlo Germovšek. Stranicu možete vidjeti na poveznici: Salezijanska klasična gimnazija Rijeka

 [više]

5. mjesto na završnici Državnog prvenstva školskih sportskih društava u BADMINTONU

Autor: Andrija Novaković, 30. 11. 2021. 10:50

U poreču od 23. do 25. studenog 2021. godine održala se završnica Državnog prvenstva u badmintonu. Našu školu i županiju predstavljale su učenice Matea Biondić, Daniela Hunčak, Maja Stanić i Klara Sušanj pod mentorstvom prof. Rajke Husejini. Prelaskom skupine i uvjerljivim pobjedama od 3:0 plasirale su se u četvrtfinale. Naše cure izgubile su u četvrtfinalu 3:2 te je pobjeda protivničke ekipe bila samo za par poena razlike. Zahvaljujemo se svim profesorima na razumijevanju i podršci, a posebno našoj profesorici Rajki Husejini.

 [više]

Vaterpolo - turnir A1 Regionalne lige

Autor: Andrija Novaković, 28. 11. 2021. 19:52

Vaterpolisti Primorja EB osvojili su prvo mjesto u Rijeci na turniru A1 Regionalne lige. U redovima Primorja nalaze se sadašnji, ali i bivši učenici SKG-a: Filip Jurić, Vladimir Sotošek, Luka Tomić te Roko Vuković.

U svega šezdesetak sati naši vaterpolisti odigrali su pet utakmica s ravnopravnim suparnicima iz cijele regije: Cattarom iz Kotora, Valisom iz Valjeva, Naisom iz Niša, Medveščakom iz Zagreba i Korčulanskim plivačkim klubom. Najdramatičniji ogled bio je u nedjelju protiv ekipe iz Kotora. Napeta utakmica bližila se vrhuncu kada su igrači Cattara postigli izjednačujući pogodak (10:10) 23 sekunde prije kraja utakmice. Riječani se nisu predali te je Roko Vuković izborio isključenje i nedugo zatim, samo tri sekunde prije kraja, postigao pobjednički pogodak. Euforične ovacije publike ispunile su Kantridu, a Primorjaši su s punim plijenom otišli na zasluženi odmor.

https://www.sportcom.hr/regionalni-sport/primorje-08/vaterpolo/primorjasi-upisali-i-petu-pobjedu-na-rijeckom-turniru-roko-vukovic-sa-zvukom-sirene-pogodio-pobjedu

 [više]

DRŽAVNA MATURA - kratka obavijest za maturante i roditelje

Autor: Andrija Novaković, 25. 11. 2021. 08:52

Na školskim stranicama pod rubrikom "Državna matura" ažutirane su informacije za Državnu maturu 2021./2022. Molim vas da pogledate ažurirane vremenike te termine konzultacija. O sastancima za maturante i roditelje putem platforme Zoom dobiti ćete pravovremenu informaciju (do kraja ovoga tjedna).

 [više]

Gradsko i županijsko školsko natjecanje u krosu

Autor: Andrija Novaković, Klara Sušanj, 22. 11. 2021. 16:51

11. studenog 2021. godine održalo se gradsko i županijsko školsko natjecanje u krosu na Trsatu. Natjecatelji su bili učenici iz više srednjih škola. Sudionici iz naše škole bili su: Helena Pervan, Klara Sušanj, Gabriel Barac, Loris Faustini, Mirjam Smilović, Veronika Rac, Mark Surina, Daniel Pleše, Borna Dobravac i Vida Deković. Uvjerljivo su osvojili dva prva mjesta u ekipnom poretku za djevojke i mladiće. U pojedinačnom poretku u ženskoj kategoriji učenica Helena Pervan osvojila je 3. mjesto. U muškoj je kategoriji prvo mjesto pripalo Gabrielu Barcu i treći je na cilj pristigao Loris Faustini. Navedenim su se rezultatima učenici naše škole uvrstili na još jednu završnicu državnog prvenstva.

 [više]

Natjecanje Dabar u našoj školi 12.11.2021.

Autor: Andrija Novaković, 22. 11. 2021. 08:44

Online natjecanje iz informatike i računalnog razmišljanja – Dabar održano je u osnovnim i srednjim školama Republike Hrvatske od 9. do 13. studenoga 2020. na CARNET-ovom sustavu MOOC. Natjecanje je organizirano u 5 kategorija, a naši učenici su sudjelovali u kategoriji GigaDabar. To su: Frane Krapić, Dora Šimek, Gabriel Barac, Lucija Kokić, Kevin Malnar, Marcel Kolanović, Marin Kučić Mirković, Niko Žutelija, Marina Rudan, Matteo Denjagić, Rafael Butković, Noa Androić i Noah Miletić. Učenici nisu prošli dalje, ali im čestitamo na trudu, želji i motivaciji, a ujedno i na odličnim rezultatima!

 

 [više]

Natjecanje u karateu Eurocup Istria

Autor: Andrija Novaković, Lucija Lesica, 22. 11. 2021. 08:40

Učenica 1.sA razreda Lucija Lesica 13. i 14. studenoga nastupila je na natjecanju u karateu Eurocup Istria u Poreču. U kategoriji 2007. godište osvojila je drugo mjesto u ukupnom plasmanu. U kategoriji kadetkinja (2006. godište) nije osvojila odličje iako je odradila dvije borbe.

 [više]

Školsko natjecanje u badmintonu

Autor: Andrija Novaković, Fran Linardić, 22. 11. 2021. 08:36

Natjecanje iz badmintona nije moglo proći bez učenika naše škole. Održano je 5. studenog u Rijeci, a sudjelovali su Marcel Kolanović, Dorijan Biondić i Fran Linardić. Svojim su trudom i uloženim naporom osvojili 2. mjesto na gradskoj razini natjecanja te 3. mjesto na županijskoj razini.

 [više]

eTwinning međunarodni projekti - oznaka kvalitete

Autor: Andrija Novaković, 9. 11. 2021. 15:37

Salezijanska klasična gimnazija s pravom javnosti, Rijeka nagrađena je dvjema Europskim oznakama kvalitete za izvrsnost u eTwinning projektima „A Speech Which Can Reach“ i „International Mother Language Day 2021. Let's Celebrate Diversity“. Čestitke učenicama koje su sudjelovale, a to su: Lucija Pavletić, Lara Haramija, Ana Ljubotina, Paula Polić, Ana Pršo, Tarin Kaja Rupčić, Lorena Kalić, Gea Kosović, Lucija Kristić, Angelina Krmpotić, Marija Lanc, Maria Šitin, Ema Talan, Bruna Veršić i Lucija Veršić. Ujedno, pohvala i nastavnici mentorici Barbari Ruži Čirjak koja je s učenicima provodila projekt! Više o projektima možete pročitati u nastavku klikom na tipku "Više".

 [više]

Prvakinje županije u badmintonu

Autor: Andrija Novaković, 9. 11. 2021. 07:47

Započela su školska sportska natjecanja natjecanjem u badmintonu. Naše su učenice: D. Hunčak, M. Stanić, M. Biondić i K. Sušanj uvjerljivo pobijedile ostale četiri prijavljene školske sportske ekipe. Bile su bolje tijekom svih odigranih susreta te su današnjim prvim mjestom u gradu i županiji ponovno osigurale odlazak na završnicu državnog prvenstva. Čestitamo djevojkama i želimo im sretan nastavak natjecanja!

 [više]

Državno prvenstvo Hrvatske u odbojci

Autor: Andrija Novaković, 9. 11. 2021. 07:42

 Učenice naše škole Lana Francetić i Dora Komadina iz 1.sB te Tea Pavačić i Paula Polić iz 2.sB razreda, zauzele su drugo mjesto na Državnom prvenstvu Hrvatske u odbojci u kategoriji mlađih kadetkinja. Čestitke curama!

 [više]

NASTAVA U SKG-u od 8.11.2021. Vijest ima dokument u privitku

Autor: Dragutin Detić, 5. 11. 2021. 13:14

Dragi učenici, roditelji, nastavnici i djelatnici SKG-a. Odlukom g. Župana od ponedjeljka, 8. studenoga 2021.g., nastava će se do daljnjega održavati po modelu A, tj. učenici će biti na nastavi u školi. Naravno, uz strogo držanje epidemiloških mjera koje su već duže vrijeme prisutne i u našoj školi. 

don Dragutin Detić, ravnatelj

 [više]

NASTAVA NA DALJINU 4. i 5. studenoga 2021. Vijest ima dokument u privitku

Autor: Dragutin Detić, 29. 10. 2021. 11:42

Dragi učenici SKG-a, roditelji, djelatnici. Odlukom g. Župana potvrđena je najava da će se nastava u svim školama 4. i 5. studenoga održavati na daljinu. Svima želim blagoslovljen blagdan Svih svetih, ali i lijepe praznike nakon blagdana. 

don Dragutin Detić, ravnatelj

 [više]

Hacknite 2.0

Autor: Andrija Novaković, 25. 10. 2021. 09:14

Od 15. do 17.10.2021. održano je HACKNITE natjecanje za srednjoškolske timove na polju kibernetičke sigurnosti. Natjecanje u obliku CTF-a namijenjeno je srednjoškolskim timovima, a njime se proširuje svijest o važnosti primjene sigurnosnih mjera te izbjegavanju i ispravljanju mogućih sigurnosnih propusta u programskom kôdu, postavkama ili nekoj drugoj komponenti računalnog sustava.  Ukupno je sudjelovalo oko 230 učenika raspoređenih u 46 timova. Naš tim "Joe" zauzeo je odlično 27. mjesto, a sudjelovali su: Matteo Denjagić, Juraj Margan, Rafael Butković iz 2. k razreda te Victoria Car i Deni Miljenović iz 2. sa razreda uz mentora Andriju Novakovića. Čestitke ekipi!

 

 [više]

Kup Hrvatske u sportskoj gimnastici

Autor: Nina Ljubančić, 25. 10. 2021. 09:05

Na drugom kolu Kupa Hrvatske u sportskoj gimnastici regije Zapad, održanom 16.10.2021. u Karlovcu, naše učenice Natali i Nina Ljubančić, kao natjecateljice Gimnastičkog kluba "Vita", osvojile su drugo mjesto u ekipnoj konkurenciji juniorki, s čime su ostvarile pojedinačni plasman za nastup na Završnici Kupa Hrvatske, koja će se održati od 29. do 31.10.2021. u Osijeku.

 [više]

Memorijalni karate turnir u Ivancu

Autor: Veronika Rac, 3. 10. 2021. 20:29

U nedjelju 3. listopada 2021. godine sudjelovala sam na trinaestom Memorijalnom karate turniru u Ivancu i nastupila u tri kategorije. Natjecala sam se u kategoriji juniorki, do 59 kilograma i u toj sam kategoriji osvojila treće mjesto. U kategoriji kadetkinja preko 54 kilograma sudjelovala sam u dvije borbe. Posljednji je moj nastup toga dana bio na ekipnom prvenstvu kadetkinja, a sudjelovala sam sa svojom ekipom iz Karate kluba RiCroatia protiv Karate kluba Opatija i osvojila prvo mjesto.

 [više]

Šetanje Kostrenom uz nenadani susret...

Autor: Andrija Novaković, 2. 10. 2021. 20:33

Hodanje i trčanje na svježem zraku podiže razinu imuniteta što je osobito važno u hladnijim danima koji slijede. Tako su i učenici naše škole, u pratnji profesorice Mirne Bačić, u subotu 2. listopada šetali Žurkovom uz prekide zbog nekoliko partija stolnog tenisa. Druženje je obogaćeno susretom s proslavljenim hrvatskim rukometnim reprezentativcem Mirzom Džombom. Mirza se s veseljem prisjetio svojih srednjoškolskih dana kada je trenirao i učio.

 [više]

Marulić u Godini čitanja

Autor: Mirjana Baždarić, 29. 9. 2021. 19:33

Hrvatski je sabor povodom 500. godine prvotiska Marulićeva epa Judita jednoglasno 9. travnja 2021. donio Odluku o proglašenju Godine Marka Marulića. Godina Marka Marulića obilježava se od 22. travnja ove do 22. travnja 2022. godine. Marulićev ep Judita, napisan 1501. godine, a tiskan u Veneciji 1521. godine,  prva je autorska knjiga na hrvatskom jeziku zbog koje je Marulić nazvan ocem hrvatske književnosti. Više u nastavku...

 [više]

Svjetski dan ljekarništva i Europski dan jezika

Autor: Mia Mijolović, 27. 9. 2021. 19:12

Učenici 1.k, 1.sa i 3.k razreda u ponedjeljak, 27. rujna predstavili su projekt Zelena riznica SKG-a kojim su obilježili Svjetski dan ljekarništva i Europski dan jezika. Pročitajte više u nastavku...

 [više]

Započeo projekt Hereditas: Put u prošlost – kulturna baština Kvarnera

Autor: Andrija Novaković, 24. 9. 2021. 14:53

Plakatom koji su izradile učenice Matija Miškulin, Dora Šimek i Antonia Sirotich obilježen je 23. rujna – Dan europske baštine. Time se ujedno najavljuje i nastavak višegodišnjeg projekta Hereditas koji je pokrenula profesorica Ružica Jauk. Ove je godine tema projekta Put u prošlost – kulturna baština Kvarnera, a voditeljice projekta su profesorica Jauk i školska knjižničarka Sunčana Martinčević. Na plakatu se nalaze slike lokaliteta koji čine prethistorijski lanac gradina na području Kvarnera. Te će lokalitete učenici – sudionici projekta istražiti tijekom školske godine, a svoje će istraživanje dokumentirati fotografijama i videozapisima.

 [više]

Erasmus+

Autor: Anastasia Vlaše, 23. 9. 2021. 08:42

Dana 17. rujna, u sklopu projekta Erasmus+, posjetili smo ovogodišnji europski grad sporta- Zadar. U jutarnjim satima zaputili smo se prema simbolu europskog grada sporta točnije u sportski centar Višnjik, gdje smo se ponajviše zadržali u dvorani poznatog hrvatskog košarkaša Krešimira Ćosića. Nakon razgleda i upoznavanja sportskog centra, svoju ekskurziju nastavili smo u centru Zadra obilazeći kulturne i povijesne znamenitosti. Ondje smo, uz vodstvo turističkih vodiča, posjetili katedralu sv. Stošije, crkvu sv. Donata, Morske orgulje, Pozdrav suncu te Arheološki muzej Zadar. Na taj smo se način bolje upoznali s poviješću grada Zadra kojeg ćemo putem Zoom-a predstaviti našim partnerima u projektu. Također, možemo reći da je naša mala ekskurzija, osim novim saznanjima, rezultirala i boljim upoznavanjem među učenicima te međusobnim povezivanjem.

 [više]

Državno kadetsko prvenstvo u odbojci

Autor: Paula Polić, Andrija Novaković, 21. 9. 2021. 17:37

Učenice 2.sA i 2.sB razreda naše škole Tea Pavačić, Petra Brkičić i Paula Polić i učenica 1.sB razreda Lana Francetić sudjelovale su na Državnom kadetskom prvenstvu u odbojci i osvojile 3.mjesto s klubom HAOK „Rijeka“. Natjecanje se održalo u Zadru od 17. do 19. rujna ove godine. Treće su mjesto osvojile pobjedom „Olimpika“, rezultatom 3:0.

 [više]

"Zlatni plivači"

Autor: Vito Budimir, Filip Begović, Deni Miljenović, Roko Rafael Katić, 21. 9. 2021. 17:30

Od 16. do 19. rujna ove godine u Zagrebu se na Jarunu održalo Hrvatsko veslačko prvenstvo. Naši veslači Veslačkog kluba "Jadran", Vito Budimir, Filip Begović, Deni Miljenović i Roko Rafael Katić osvojili su zlatnu medalju u kategoriji osmeraca. Jadranaši su u osmercu osvojili zlato nakon dugih 40 godina, a klub će sljedeće godine proslaviti 100 godina postojanja pa je ovo odličje izvrstan poklon klubu. Na istome je natjecanju u konkurenciji mlađih juniorki Antonia Tadić osvojila drugo mjesto u četvercu na pariće. Filip Begović i Roko Rafael Katić vratili su se u Rijeku s još jednim zlatom, osvojenim u kategoriji četverac s kormilarom.

"Prvaci države, nije to loše. Znate li što je bolje od zlata? Dva zlata.", izjavio je Filip Begović prilikom dodjele zlatne medalje  u osmercu.

 [više]

Otvaranje ponuda (online Zoom sastanak)

Autor: Andrija Novaković, 17. 9. 2021. 15:14

1. razredi (16.00h):
https://zoom.us/j/5546795163?pwd=aU9uYlhCSjI4VHl2dUlvVDM4RXNPQT09

Meeting ID: 554 679 5163
Passcode: 9W4iY5

2. razredi (17.00h):
https://zoom.us/j/94542757692?pwd=bVZUWDN1MExGMDRHT3B4dDBLMGYxZz09

Meeting ID: 945 4275 7692
Passcode: WrF70u

3. razredi (18.00h):

https://zoom.us/j/99805128311?pwd=VHN4Z0dKdnlSRTZWNkxkbWI4cUE2QT09

Meeting ID: 998 0512 8311
Passcode: y0Y5b5

 [više]

Otvaranje ponuda za izlete

Autor: Andrija Novaković, 17. 9. 2021. 14:17

Danas, 17.9.2021. u 16, 17 i 18 sati će se održati javno otvaranje ponuda za izlet Međugorje - Split. Na stranicama škole biti će objavljenje pozivnice na Zoom sastanke za članove povjerenstva te prijavljene agencije: u 16h za 1. razrede, u 17h za 2. razrede i u 18h za 3. razrede.

 [više]

Svjedodžbe i potvrde o položenim ispitima Državne mature 2020./2021. - jesenski rok

Autor: Andrija Novaković, 16. 9. 2021. 09:17

Svjedodžbe i potvrde o položenim ispitima Državne mature 2020./2021. za učenike koji su pristupili ispitima na jesenskom roku moći će se preuzeti u školi (tajništvo) od SUTRA. Čestitamo još jednom svima i želimo svima puno uspjeha u daljnjem školovanju! :)

 [više]

POČELA NOVA NASTAVNA GODINA, PISMO G. ŽUPANA Vijest ima dokument u privitku

Autor: Dragutin Detić, 6. 9. 2021. 10:56

Danas, 6. rujna, započeli smo novu nastavnu godinu. Počeli smo sv. misom u crkvi naše zaštitnice Marije Pomoćnice. Želimo da Božji blagoslov prati sve učenike, djelatnike i članove obitelji naših učenika. Naš Župan, g. Zlatko Komadina, poslao nam je pismo uz početak nastave. Možete ga pročitati u privitku.

 [više]

POČETAK NOVE NASTAVNE GODINE

Autor: Dragutin Detić, 2. 9. 2021. 15:54

Dragi učenici SKG-a, roditelji i djelatnici! U ponedjeljak, 6. rujna započinje nova nastavna godina. Radujemo se novom početku, novim izazovima i mogućnostima. Radujemo se što nam Bog daje da možemo učiti, biti i živjeti zajedno, odrastati. Naš prvi dan će imati sljedeći raspored: započinjemo sv. misom u crkvi Marije Pomoćnice u 9.00 sati. Nakon mise svi učenici idu u školu u svoje razrede u kojima će se upoznati međusobno i s razrednicima i razrednicama, dobiti raspored sati i sve druge informacije koje su potrebne za početak nove godine i dobar nastavak. Vjerujem da ste upoznati s novim mjerama uz epidemiološku situaciju. Naše mjere su identične prošlogodišnjim: higijena, nošenje maski, ulaženje na ulazima na koji ulazi moj razred, držanje razmaka... Radujemo se vašem dolasku, posebno svim novim učenicima naše škole. 

don Dragutin Detić, ravnatelj

 [više]

LEA VUKOJA - EUROPSKA PRVAKINJA

Autor: Dragutin Detić, 25. 8. 2021. 20:17

ČESTITAMO našoj učenici LEI VUKOJA na velikoj tituli europske mlađeseniorke prvakinje u karateu. Radujemo se kao škola, učenici, profesori i djelatnici s Leom. Ponosni smo što je na vrhu Europe u svojoj kategoriji, ali i što je naša učenica. LEA  - čestitka tebi, tvojim roditeljima, treneru i svima koji te podržavaju. Tko želi pročitati vijest iz NL-a, u privitku je poveznica.

don Drago, ravnatelj

 [više]

PODJELA SVJEDODŽBI I POTVRDA DRŽAVNE MATURE

Autor: Dragutin Detić, 22. 7. 2021. 10:25

Podjela svjedodžbi i potvrda o položenim ispitima Državne mature održat će se u petak, 23. srpnja 2021.g. u 9.00 sati u učionicama prizemno u novom dijelu škole. Molimo sve učenike da podignu svoje svjedodžbe, jer tijekom ljeta to neće biti moguće zbog godišnjih odmora. Čestitke svima koji su uspješno položili sve ispite DM, a svima blagoslovljeno ljeto i odmor, ali i posao koji će mnogi raditi. 

don Drago, ravnatelj

 [više]

LJETNA ŠKOLA LATINSKOGA JEZIKA I KULTURE Vijest ima dokument u privitku

Autor: Dragutin Detić, 22. 7. 2021. 09:40

U našoj gimnaziji održava se Prva ljetna škola latinskoga jezika i kulture. Škola je počela s radom 19. srpnja 2021.g. u organizaciji Fakulteta hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu i Hrvatske salezijanske provincije. Organizator škole je don Josip Krpić, bivši učenik naše škole i profesor latinskoga i grčkoga jezika, a koji je radio kao profesor i odgojitelj i u SKG-u. U srijedu, 21. srpnja za Dobro jutro Hrvatska uključila je televizija kamere za kratko u rad škole. Prijenos je vodila također naša bivša učenica Dajana Kruneš. Evo nekoliko fotografija iz razreda Ljetne škole. 

 [više]

Izrada mobilnih aplikacija u sklopu nastave informatike - izvještaj

Autor: Andrija Novaković, Dominik Plješa, 9. 7. 2021. 15:51

U sklopu projektnog zadatka na nastavi informatike u 3.sA i 3.sB razredu kroz školsku godinu, učenici su samostalno izrađivali mobilne aplikacije slobodnih tema. Sve grupe učenika su uspješno izvršile zadatak, a u nastavku ovoga teksta možete pogledati video kojim su predstavljene aplikacije dvije najbolje grupe iz oba razreda. Pohvala istaknutim učenicima, ali i ostalima koji su također vrhunski odradili zadatak.

 [više]

UPISI

Autor: Zdenka Laškarin, 9. 7. 2021. 08:08

Zbog situacije s korona virusom, ove godine predaja upisnica za učenike koji su ostvarili pravo upisa u našu gimnaziju, bit će elektroničkim putem.

Popunjene upisnice:

  • popuniti podatke o učeniku koji nedostaju
  • popuniti podatke o roditelju/skrbniku koji nedostaju
  • nije potrebno popunjavati odabir drugog stranog jezika i izbornih predmeta

Potpisane i skenirane upisnice potrebno je poslati na

e-mail skg.upisnice@gmail.com 

u periodu od 12.07. – 14.07.2021 u 10.00 sati.

Upisnicu elektroničkim putem može poslati samo roditelj/skrbnik, a u e-poruci dužan je dostaviti i svoje osobne kontakte ( broj mobitela, broj telefona ) kako bi ga škola mogla kontaktirati ako za to bude potrebe.

Fakultativne predmete učenici će birati u 9.mjesecu po dolasku na nastavu.

Po primitku maila sa popunjenom i potpisanom upisnicom, te evidentiranjem u sustavu, dobit ćete povratni mail i time će upis u Salezijansku klasičnu gimnaziju biti okončan.

Dobro nam došli...

 

 [više]

OBAVIJEST - UDŽBENICI 2021./2022.

Autor: Andrija Novaković, 2. 7. 2021. 09:31

Na stranici "Dokumenti" možete pronaći informacije o aktualnim udžbeniima za 1., 2., 3. i 4. razred SŠ za 2021./2022. školsku godinu.

 [više]

Akcija Marijinih obroka Vijest ima dokument u privitku

Autor: Andrija Novaković, 25. 6. 2021. 11:30

Svi učenici i djelatnici škole uključili su se od korizme do kraja nastavne godine u korizmenu akciju Marijinih obroka „Za obrok i znanje kroz malo odricanje“. Želja nam je bila da svaki razred svojim donacijama osigura svakodnevni topli obrok jednom djetetu u najsiromašnijim zemljama svijeta.

U akciji je prikupljeno 2.163,51 kn, što je dovoljno za prehraniti šesnaestero djece.

Najveći doprinos ovoj akciji dao je 2.k razred sa prikupljenih 671,20 kn.

 [više]

POSJET ANE VUKELIĆ

Autor: Dragutin Detić, Dominik Plješa, 25. 6. 2021. 10:44

U četvrtak 17. lipnja 2021. godine, u školi nas je posjetila naša učenica 3.sA razreda Ana Vukelić. Učenici njezina razreda ugodno su je iznenadili tortom i sokovima te riječima podrške koji u ovim trenucima Ani najviše znače. Nadamo se da će se Ana što prije oporaviti te da će uskoro biti s nama u školskim klupama.

Dominik Plješa

 [više]

PODJELA SVJEDODŽBI

Autor: Dragutin Detić, 25. 6. 2021. 10:27

Podjela svjedodžbi našim ovogodišnjim MATURANTIMA bit će u UTORAK, 29. lipnja, na svetkovinu sv. Petra i sv. Pavla. Sv. MISA počinje u 18.00 sati u crkvi Marije Pomoćnice  i slijedi podjela svjedodžbi. 

UČENICI OSTALIH RAZREDA imat će podjelu svjedodžbi u četvrtak, 1. srpnja 2021.g., s početkom u 9.00 sati. Podjela će biti u školi u razredima.

 [više]

RAZMJENA UDŽBENIKA

Autor: Andrija Novaković, 11. 6. 2021. 12:34

Otvorena je mogućnost razmjene udžbenika za šk. godinu 2021./2022. Za više informacija kliknite na poveznicu "RAZMJENA UDŽBENIKA" s desne strane te slijedite upute kako objaviti poruku.

 [više]

Kratka obavijest za maturante - DRŽAVNA MATURA

Autor: Andrija Novaković, 3. 6. 2021. 19:26

Dragi maturanti, u nastavku obavijesti možete naći upute za dolazak na sutrašnji (ali i ostale) ispit. Kliknite tipku "VIŠE" za više informacija

 [više]

UPISI Vijest ima dokument u privitku

Autor: Zdenka Laškarin, 24. 5. 2021. 09:10

 [više]

UPISI U RAZREDNE ODJELE ZA SPORTAŠE - ISKAZIVANJE INTERESA ZA UPIS U NISpuSŠ_u Vijest ima dokument u privitku

Autor: Zdenka Laškarin, 24. 5. 2021. 08:55

VAŽNO! 

KANDIDATI KOJI SE ŽELE UPISATI U RAZREDNE ODJELE ZA SPORTAŠE ISKAZUJU INTERES ZA UPIS U SUSTAVU NISpuSŠ-u

                        od    24.05.  -   31.05.2021.

KANDIDATI KOJI NE ISKAŽU INTERES KROZ SUSTAV NISpuSŠ-a  NEĆE SE MOĆI KASNIJE UKLJUČITI U UPISNI POSTUPAK U RAZREDNE ODJELE ZA SPORTAŠE

 [više]

NASTAVA OD 24. SVIBNJA

Autor: Dragutin Detić, 21. 5. 2021. 16:40

Dragi učenici SKG-a, dragi roditelji i djelatnici. Odlukom g. Župana nastava će se od ponedjeljka, tj. od 24. svibnja 2021.g. odvijati prema sljedećem modelu: PRVA TRI RAZREDA IMAT ĆE NASTAVU PO MODELU A, tj. u školi. Maturanti u ponedjeljak i utorak imaju nastavu po modelu C, tj. kod kuće su i ne dolaze u školu. Čestitam našim maturantima i svim djelatnicima koji strpljivo i marljivo privode ovu tešku nastavnu godinu kraju. Sretno i blagoslovljeno svima.

don Dragutin Detić, ravnatelj

 

 [više]

Dominik Savio

Autor: Andrija Novaković, 6. 5. 2021. 08:52

 [više]

SVETI DOMINIK SAVIO - DAN ŠKOLE

Autor: Dragutin Detić, 5. 5. 2021. 20:46

Dragi učenici i djelatnici Salezijanske klasične gimazije. Sveti Dominik Savio je zaštitnik naše škole. Bio je jednostavan. Svetost je jednostavna. Zato nam je drago da je i naš zaštitnik - da nam pomogne da napredujemo u svetosti. Sretan vam Dan škole  i blagdan Sv. Dominika Savia. Pozivam vas da se uključite u proslavu na način kako je moguće i kako smo predvidjeli. Vaši će vas razrednici obavijestiti o programu i kako ćete se online uključiti. Ostavite vrijeme za sebe - podijelimo zajedno radost blagdana: molitvom, igrom, slavljem. Vidimo se u 9.00 ujutro (četvrtak, 6.5.2021.). Neka vas sve Gospodin blagoslovi i čuva po zagovoru sv. Dominika.

don Dragutin Detić, ravnatelj

 [više]

POZDRAV SVIM UČENICIMA SKG-a OD ANE VUKELIĆ

Autor: Dragutin Detić, 23. 4. 2021. 08:43

Prije dva dana naša je učenica Ana Vukelić prošetala hodnikom bolnice. Bili su to prekrasni koraci. Vjerujem da se svi radujete zajedno sa mnom. To sam u poruci i poručio Ani. Ona pozdravlja sve učenike i djelatnike u našoj školi. Sjetite se Ane svaki dan u kratkoj molitvi pred Gospodinom, jednom kratkom zamolbom, da bude sve više takvih dobrih koraka i šetnji.

don Dragutin Detić, ravnatelj

 [više]

Američki Hrvati stipendiraju nadarene studente u domovini: prijavite se! Vijest ima dokument u privitku

Autor: Dragutin Detić, 20. 3. 2021. 20:19

Hrvatska školska zaklada, najveća hrvatsko-američka organizacija za stipendiranje nadarenih studenata u domovini raspisala je natječaj za izbor novih stipendista, koje će pomagati tijekom njihova cjelokupnog studija na jednom od hrvatskih sveučilišta. Zainteresirani mogu pogledati u prvitku objavu natječaja.

 [više]

U Salezijanskoj klasičnoj gimnaziji na njemačkom i engleskom jeziku o Rijeci kao Europskoj prijestolnici kulture

Autor: Dragutin Detić, 18. 3. 2021. 08:15

Foto: S. DRECHSLER

Mirjana Grce, Novi list 15. ožujka 2021.

Riječka Salezijanska klasična gimnazija, s pravom javnosti, od 1. rujna 2020. do 31. prosinca ove godine dio je Erasmus+ projekta pod naslovom »Otkrivati europske prijestolnice kulture – postati Europska prijestolnica kulture«. Kako kaže Andrea Lerga Mičetić, profesorica njemačkog jezika u ovoj riječkoj gimnaziji, i jedna od profesorica koje realiziraju projekt s učenicima, Erasmus+ program je EU-a kojim se podupiru obrazovanje, osposobljavanje, mladi i sport u Europi.

 [više]

ŠKOLSKO ŠPORTSKO DRUŠTVO "DOMINIK SAVIO" - NAJUSPJEŠNIJA SREDNJOŠKOLSKA EKIPA DESETLJEĆA PGŽ-a Vijest ima dokument u privitku

Autor: Dragutin Detić, 9. 2. 2021. 08:13

Naše Školsko športsko društvo "Dominik Savio" proglašeno je najuspješnijom srednjoškolskom ekipom u Primorsko-goranskoj županiji u proteklom desetljeću. Radosni smo i ponosni što smo dobili takvo priznanje, ali i čestitamo našim nastavnicama Rajki i Mirni, kao i svim učenicima i učenicama koji su tome pridonijeli kao sportaši. ČESTITKA SVIMA.

U privitku je odluka Izvršnog odbora Zajednice sportova PGŽ-a

 [više]

Pripreme za natjecanje iz informatike

Autor: Andrija Novaković, 2. 2. 2021. 16:02

Poveznica na Zoom: https://zoom.us/j/99270870233?pwd=c1V2OFU0U0NyV2lvandUK0hvOU53QT09

 

ID: 992 7087 0233

PASS: dgg6F0

 [više]

SVETKOVINA SVETOG IVANA BOSCA

Autor: Dragutin Detić, 31. 1. 2021. 07:45

U ime Salezijanske zajednice u Rijeci čestitam vam svetkovinu sv. Ivana Bosca, utemeljitelja i zaštitnika Salezijanske družbe. On je "otac i učitelj mladeži" i neka svima bude zagovornik kod Nebeskog Oca u ova naša vremena. Naš Vrhovni poglavar uputio je Salezijanskoj obitelji Pobudnicu u kojoj nam šalje poruku nade. Pobudnicu možete pogledati na sljedećem linku:

https://www.youtube.com/watch?v=AgZJYzP_jNs 

Svima blagoslovljena svetkovina i Dan Gospodnji.

Dragutin Detić, ravnatelj

 [više]

Foto natječaj Primorsko-goranske županije

Autor: Andrija Novaković, 7. 12. 2020. 10:49

Primorsko-goranska županija i “Županijska kronika” Novog lista od 2015. godine organiziraju nagradni foto natječaj za fotografe amatere s područja naše županije. Sustav izbora je mjesečni, a tema za mjesec studeni je bila “Vremenske prilike i neprilike u našoj Županiji”.

Na natječaju su sudjelovali učenici 2k razreda u sklopu nastave informatike (tema multimedija), a učenica Dorotea Blažević je osvojila 1. mjesto po izboru struke sa fotografijom "Jesenji dan, kišni dan". Također, fotografija "Spomenik u magli na Grobniku" Lorene Koić (također učenice 2k razreda) je staknuta među boljim fotografijama.

Čestitamo djevojkama, a ako želite vidjeti fotografije kliknite na tipku "više".

 
 [više]

VRHOVNA UPRAVA SESTARA MILOSRDNICA NAGRADILA DRŽAVNE PRVAKE IZ VJERONAUKA Vijest ima dokument u privitku

Autor: Dragutin Detić, 2. 12. 2020. 09:15

Vrhovna poglavarica sestara milosrdnica s.M. Miroslava Bradica darivala je u ime Družbe sestara milosrdnica sv. Vinka Paulskog - Zagreb naše pobjednike na vjeronaučnoj olimpijadi. Vrhovna poglavarica je čestitala ekipi, mentoru i cijeloj školi na uspjehu. Dar je preuzeo ravnatelj don Dragutin Detić i predao pobjedničkoj ekipi u srijedu, 2. prosinca 2020.g. Ekipi još jednom čestitka, a s. Miroslavi hvala za darove.

 [više]

Dodjela nagrada našim učenicima, državnim prvacima iz Vjeronauka

Autor: Dominik Plješa, 22. 11. 2020. 16:46

Učenici naše škole Gea Kosović (4.sA), Marta Laco (3.k), Ivan Knežević (4.sB) i Dominik Plješa (3.sA) osvojili su 1. mjesto na Državnom natjecanju iz vjeronauka – Vjeronaučnoj olimpijadi, pod mentorstvom prof. Borisa Barbarića i don Josipa Petrčića,  s temom: „Sv. Vinko Paulski – apostol milosrdne ljubavi“. Valja naglasiti da su ovim rezultatom postigli najbolji rezultat ikad učinjen u povijesti Riječke nadbiskupije, a ujedno je to i prvi puta da je naša škola osvojila prvo mjesto u Republici Hrvatskoj. 

Više pročitajte u nastavku...

 [više]

Dan sjećanja na žrtvu Vukovara

Autor: Zara Doričić, Leonarda Mandić, Mirjam Smilović, 17. 11. 2020. 14:25

U utorak, 17. studenoga u našoj se školi obilježio Dan sjećanja na žrtve Vukovara. Prije 29 godina malobrojni su branitelji i civili tri mjeseca branili grad, koji postaje simbol hrvatskoga herojstva i žrtve. Pročitajte više u nastavku...
 [više]

48. međunarodni plivački miting "Mladost"

Autor: Anja Juričić, 10. 11. 2020. 19:35

Na bazenu "Mladost" u Zagrebu od 7. - 8.11.2020. održan je 48. međunarodni plivački miting Mladost 2020. Na njemu je sudjelovalo 469 plivača iz 47 klubova iz Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Engleske i Slovačke, a među njima su bili i učenici naše škole koji su ostvarili odlične rezultate: Mauro Bobanović, Dino Baraba, Marta Morić, Nikola Zdrilić, Tina Čudina, Mihaela Vještica, Eva Stanković, Anja Juričić i Roko Skoblar. Detaljnije o rezultatima pročitajte u nastavku...

 [više]

ODRŽAN STRUČNI SKUP ZA DJELATNIKE NAŠE ŠKOLE Vijest ima dokument u privitku

Autor: Dragutin Detić, 19. 10. 2020. 11:42

Stručni skup godišnjeg usavršavanja svih djelatnika katoličkih škola održan je i u našoj školi, na način kako dopuštaju epidemiološke mjere. Prema uputama Nacionalnog centra za katoličke škole održana su predavanja i proveden program usavršavanja u petak, 16. listopada 2020. U našoj gimnaziji sudjelovalo je 27 djelatnika. Tema susreta bila je: "Isus - liječnik". Naslove predavanja i fotografije možete pogledati u privitku.

 [više]

SMJERNICE U RADU ŠKOLSKE KNJIŽNICE Vijest ima dokument u privitku

Autor: Zdenka Laškarin, 5. 10. 2020. 13:57

 [više]

Izrada narukvica - krunica (Autor: Gea Kosović)

Autor: GEA KOSOVIĆ, 2. 10. 2020. 20:17

U srijedu, 30. rujna  u našoj je školi održana prva od nekoliko planiranih radionica na kojima se izrađuju narukvice – krunice. Radionica se već tradicionalno održava svake školske godine, a namijenjena je učenicima, ali i nastavnicima. Voditeljica i začetnica ove kreativne ideje, profesorica Sunčana Martinčević, školska knjižničarka, istaknula je da se  radi o radionici u kojoj se razvijaju motoričke vještine, danas sve više zanemarene povećanim utjecajem moderne tehnologije. Radionicom se potiče rad u grupi, zajedništvo te dijeljenje znanja i naučenih vještina drugima. Istaknula je da narukvice nisu samo lijep ukras ili dar, njihova glavna svrha leži upravo u molitvi. Više u nastavku...

 [više]

UDŽBENIK IZ NJEMAČKOGA JEZIKA ZA 3K RAZRED

Autor: Dragutin Detić, 8. 9. 2020. 18:21

Udžbenik za 3K razred iz njemačkoga jezika nije bio na listi za odabir kad su se birali udžbenici. Sada imamo određen udžbenik. Udžbenik je u kombinaciji s radnom bilježnicom, sve u jednoj knjizi: 


Schritte international NEU 1, A1.1; D. Niebisch, S. Penning-Hiemstra, F. Specht..., Hueber Verlag
 

 [više]

Kuća utočišta - kratki video učenice Ive Jauk

Autor: Andrija Novaković, 9. 7. 2020. 09:48

Kratki videozapis koji je snimila naša učenica Iva Jauk prilikom posjeta kući utočišta u kojoj mogu naći dom svi beskućnici grada Rijeke. Također, svi ljudi dobre volje mogu volontirati! :)

 [više]

VIDEO O SALEZIJANSKOJ KLASIČNOJ GIMNAZIJI

Autor: Dragutin Detić, 19. 5. 2020. 09:16

Dragi prijatelji!

Naša vrijedna ekipa pripremila je jedan video uradak o našoj školi kako biste u nekoliko minuta upoznali našu školu. Vjerujemo da će vam se svidjeti i da će vam biti pomoć kod odlučivanja koju biste srednju školu upisali. U vrijeme krize koronavirusa ovako smo otvorili vrata naše škole. U privitku imate link i informacije.

don Dragutin Detić, ravnatelj 

 [više]

OBAVIJEST VIRTUALNA KNJIŽNICA SKG-a

Autor: Zdenka Laškarin, 18. 5. 2020. 11:08

Dragi korisnici školske knjižnice,

na mrežnim stranicama škole nalazi se naša virtualna knjižnica s mnogo korisnih sadržaja. 

Poveznica: Virtualna knjižnica Salezijanske klasične gimnazije

Sunčana Martinčević, knjižničarka

 [više]

IZDAVANJE POTVRDA UČENICIMA

Autor: Zdenka Laškarin, 13. 5. 2020. 10:27

Dragi učenici i roditelji,

od ove šk. godine 2021.-2022. osim u tajništvu škole svoje potvrde o statusu redovnog učenika od početka šk. godine možete preuzeti i elektroničkim putem preko sustava za izdavanje potvrda na poveznici https://potvrde.skole.hr/login koji podatke o učenicima preuzima iz e-Matice.

U sustav se možete prijaviti svojim AAI indentitetom (kao što se ulazi i u e-Dnevnik).

U sustav se mogu prijaviti i roditelji svojim pristupnim podatcima u sustavu e-Građani (preko FINE, bankovnih tokena i sl.) te ispisati vašu digitalnu potvrdu o školovanju.

Nakon prijave u sustav, u padajućem izborniku moguće je izabrati svrhu potvrde.

Na taj način izdane potvrde u potpunosti zamjenjuju potvrdu iz škole u svim pravnim poslovima, te više nije nužno dolaziti po potvrdu u školu. Ovako izdane potvrde mogu se spremiti na računalo, slati elektroničkim putem ili ispisivati, ovisno o potrebama.

Ukoliko ipak niste u mogućnosti pribaviti potvrdu preko e-potvrda, potvrde za ovu šk. godinu 2021.-2022.  moguće je podići i u tajništvu škole. Izdaju se radnim danom od 10 do 12.00 sati uz poštivanje propisanih epidemioloških mjera. (dezinfekcija ruku prije ulaska u tajništvo i nošenje maske te pridržavanja razmaka od dva metra). Potvrde je moguće zatražiti putem maila: skg.tajnistvo@ri.t-com.hr   te ih je moguće i dostaviti mailom povratno u roku dva dana.

Napomena: obrasci za subvencionirani prijevoz od strane MZO mogu se podići u tajništvu rad. danom od 10 do 12.00. Pravo na subvencionirani prijevoz ostvaruju učenici prema Odluci MZO u privitku.

  • Odluka o kriterijima i načinu financiranja troškova javnog prijevoza redovitih učenika srednjih škola za školsku godinu 2021./2022. - Narodne novine br.: 94/2021
  • Tajnica
 [više]

IZ ŠKOLSKE AMBULANTE, POTVRDE... Vijest ima dokument u privitku

Autor: Dragutin Detić, 9. 5. 2020. 20:21

Dragi maturanti i svi ostali. Kao i protekle šk.godine tako i ove u školskoj ambulanti u Kumičićevoj 8 mogu se dobiti potvrde za upis na fakultet. Kako to zatražiti pogledajte u privitku formulare i upute. Ravnatelj

 

 [više]

DOSTUPNOST VIDEO LEKCIJA I RADNOG MATERIJALA

Autor: Dragutin Detić, 27. 3. 2020. 08:31

 [više]

Elektroničke adrese nastavnika SKG-a

Autor: Andrija Novaković, 20. 3. 2020. 12:51

Email adrese nastavnika možete pronaći na naslovnici stranice nakon prijave u stranicu s AAI@EduHr identitetom (skole.hr adresa).

 [više]

DJEVOJKE U FUTSALU IDU NA DRŽAVNO NATJECANJE Vijest ima dokument u privitku

Autor: Dragutin Detić, 6. 3. 2020. 10:06

Naša futsal ekipa, djevojke, prvi put su osvojile 1. mjesto u županiji i time prvi put odlaze na završnicu državnog prvenstva. Sastav ove pobjedničke ekipe: M. Stančić, R. Vego, L. Jović, A. Kožul, L. Udović, I. Kajfeš, E. Miani, L. Leoni, B. Crnković, E. Bašić, V. Deković i L. Radilo. ČESTITAMO!!! Sretno dalje!

 [više]

Autor: Janja Linardić, 8. 7. 2019. 10:56

Udžbenici u školskoj godini 2019./2020.

 

Popis udžbenika nalazi se na poveznici:

http://gimnazija-klasicna-salezijanska-ri.skole.hr/dokumenti?news_hk=5276&news_id=1175&mshow=975#mod_news

 [više]

Arhiva naših vijesti   
 Tražilica
Kalendar
« Listopad 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
Prikazani događaji

Linkovi

CMS za škole logo
Salezijanska klasična gimnazija - s pravom javnosti / Vukovarska 62, HR-51000 Rijeka / gimnazija-klasicna-salezijanska-ri.skole.hr / ured@gimnazija-klasicna-salezijanska-ri.skole.hr
preskoči na navigaciju