preskoči na sadržaj

Salezijanska klasična gimnazija - s pravom javnosti

Login

QR code škole

e-Dnevnik

CARNet

Državna matura

Školski linkovi

Arhiva dokumenata
Carnet novosti
07.12.2018. 15:30
Održan Strateški forum o digitalnom sazrijevanju škola
U organizaciji Hrvatske akademske i istraživačke mreže – CARNET i Ministarstva znanosti i obrazovanja, održan je Strateški forum pod nazivom "Digitalno sazrijevanje škola". Na Forumu su uz pomoćnicu ministrice znanosti i obrazovanja, prof. Lidiju Kralj sudjelovali i Ádám Horváth iz mađarskog Centra za digitalnu pedagogiju i metodologiju i Borut Čampelj iz Ministarstva obrazovanja, znanosti i sporta u Sloveniji.

04.12.2018. 09:01
Najava: Strateški forum "Digitalno sazrijevanje škola"
Hrvatska akademska i istraživačka mreža – CARNET u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja organizira Strateški forum pod nazivom "Digitalno sazrijevanje škola", koji će se održati u srijedu, 5. prosinca 2018. godine s početkom u 15 sati u prostorijama Ministarstva znanosti i obrazovanja. 

03.12.2018. 08:40
NATO vježba "Cyber Coalition 2018"
Hrvatska akademska i istraživačka mreža - CARNET sudjelovala je u jedanaestoj po redu NATO vježbi zaštite NATO i nacionalnih računalnih sustava pod nazivom "Cyber Coalition 2018". 

26.11.2018. 13:51
Završila jubilarna 20. CARNET-ova konferencija CUC
“Budućnost je digitalna no potrebno je istovremeno snažno razvijati i neke druge vještine. Koje? Vještine budućnosti. Vještine koje je najteže naći na tržištu rada. To su one vještine koje ne mogu izvoditi strojevi: problem-solving vještine, kreativnost i inovativnost, prilagodljivost, vodstvo, emocionalna inteligencija.”

15.11.2018. 15:35
CUC 2018: Mreža ideja – sve što trebate znati o novim tehnologijama i digitalnom društvu
Znate li kojih je sedam načina da propadnete kao WiFi stručnjak? Jesu li roboti već u našim školama? Što kad aplikacije koje koristimo više nisu besplatne? Kako potrošiti 10.160.430.000,00 kuna? Kako napisati STEM priču? Kako isprintati molekulu DNA na 3D printeru?

Naslovnica - vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
TETRAGON - natjecanje za učenike trećih razreda srednjih škola
Autor: Tea Katnić, Ivan Kučić -, 18. 4. 2018.

U utorak 17. travnja 2018. treći razredi naše škole sudjelovali su na interdisciplinarnom natjecanju "Teragon-2018" koje se održalo u Sveučilišnim odjelima na Kampusu. Natjecanje je obuhvatilo područja Odjela za matematiku, Odjela za fiziku, Odjela za informatiku i Odjela za biotehnologiju. Cilj natjecanja bila je prezentacija i popularizacija prirodoslovnih predmeta kroz praktičnu uporabu znanja te upoznavanje sa novim, suvremeno opremljenim laboratorijima pojedinih odjela

               


Natjecanje se sastojalo od online-testa u kojem su učenici trebali pokazati svoje znanje o poznavanju povijesti i programa odjela te praktičnih vježbi iz sva četiri područja. Ukupno je sudjelovalo 16 četveročlanih ekipa 3. razreda iz Primorsko-goranske županije od koji i 3 ekipe iz naše škole:

  • Ekipa 3.sA razred- Ivan Kučić-Mirković, David Haring, Jana Vrsalović i Nina Mrvić
  • Ekipa 3.sB razred- Luka Damjanović, Mateo Bogosavljev, Katia Skokandić i Marta Medija
  • Ekipa 3.k razred- Ivan Linardić, Petra Harbić, Matea Krečak i Anamarija Peitl

Najviše se istaknula ekipa 3.sA razreda koji su osvojili 1. mjesto na Odjelu za fiziku te 4. mjesto ukupno u zbroju svih bodova s online-testa i vježbi s odjela.

Čestitamo im na ovim uspjesima i nadamo se da će se i neki naši učenici odlučiti za svoje daljnje obrazovanje na jednom od ova četiri odjela.

 

 

​Photo: David Haring

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju