preskoči na sadržaj

Salezijanska klasična gimnazija - s pravom javnosti

Login

QR code škole

e-Dnevnik

CARNet

Državna matura

Školski linkovi

Arhiva dokumenata
Carnet novosti
18.07.2018. 12:28
Svečano potpisan Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za strateški projekt Hrvatski znanstveni i obrazovni oblak (HR-ZOO)
U srijedu, 18. srpnja 2018. godine u Ministarstvu znanosti i obrazovanja potpisan je Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za strateški projekt „Hrvatski znanstveni i obrazovni oblak (HR-ZOO)", referentnog broja KK.01.1.1.08.0001, u okviru „Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014. -2020."

02.07.2018. 10:31
Ministarstvo znanosti i obrazovanja, CARNET i UNESCO surađuju u pripremi Strategije digitalne zrelosti škola
U sklopu provedbe projekta „e-Škole: Uspostava sustava razvoja digitalno zrelih škola (pilot projekt)“ u Zagrebu se, od 2. do 4. srpnja 2018. godine, održava posljednja radionica Povjerenstva za izradu Strategije digitalne zrelosti škola. Radionicu organizira Hrvatska akademska i istraživačka mreža - CARNET kao nositelj pilot projekta e-Škole, u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja te stručnjacima iz UNESCO-a.

02.07.2018. 09:43
Webinar: Život Engleskog jezika u Školi za život
Ministarstvo znanosti i obrazovanja, u suradnji s Hrvatskom akademskom i istraživačkom mrežom - CARNET i i Hrvatskim udruženjem profesora engleskog, organizira webinar pod nazivom Život Engleskog jezika u Školi za Život. Webinar će se održati u ponedjeljak, 9. srpnja 2018. godine od 20 do 21 sat. 

15.06.2018. 14:43
Objavljena "Nacionalna taksonomija računalno-sigurnosnih incidenata"
U okviru provedbe projekta GrowCERT izrađena je “Nacionalna taksonomija računalno-sigurnosnih incidenata” nastala temeljem Akcijskog plana za provedbu Nacionalne strategije kibernetičke sigurnosti. 

14.06.2018. 23:54
Uklonjene poteškoće u radu e-Dnevnik aplikacije za učenike
U četvrtak, 14. lipnja 2018. godine, u kasnim večernjim satima uočene su nepravilnosti u radu e-Dnevnik aplikacije za učenike. CARNET je tijekom noći poduzeo sve radnje na uklanjanju poteškoća s pristupom e-Dnevnik aplikaciji koje su uočene kod dijela korisnika sustava ocjene.skole.hr te je u ranim jutarnjim satima uspostavljena puna funkcionalnost e-Dnevnik aplikacije za učenike.

Naslovnica - vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
TETRAGON - natjecanje za učenike trećih razreda srednjih škola
Autor: Tea Katnić, Ivan Kučić -, 18. 4. 2018.

U utorak 17. travnja 2018. treći razredi naše škole sudjelovali su na interdisciplinarnom natjecanju "Teragon-2018" koje se održalo u Sveučilišnim odjelima na Kampusu. Natjecanje je obuhvatilo područja Odjela za matematiku, Odjela za fiziku, Odjela za informatiku i Odjela za biotehnologiju. Cilj natjecanja bila je prezentacija i popularizacija prirodoslovnih predmeta kroz praktičnu uporabu znanja te upoznavanje sa novim, suvremeno opremljenim laboratorijima pojedinih odjela

               


Natjecanje se sastojalo od online-testa u kojem su učenici trebali pokazati svoje znanje o poznavanju povijesti i programa odjela te praktičnih vježbi iz sva četiri područja. Ukupno je sudjelovalo 16 četveročlanih ekipa 3. razreda iz Primorsko-goranske županije od koji i 3 ekipe iz naše škole:

  • Ekipa 3.sA razred- Ivan Kučić-Mirković, David Haring, Jana Vrsalović i Nina Mrvić
  • Ekipa 3.sB razred- Luka Damjanović, Mateo Bogosavljev, Katia Skokandić i Marta Medija
  • Ekipa 3.k razred- Ivan Linardić, Petra Harbić, Matea Krečak i Anamarija Peitl

Najviše se istaknula ekipa 3.sA razreda koji su osvojili 1. mjesto na Odjelu za fiziku te 4. mjesto ukupno u zbroju svih bodova s online-testa i vježbi s odjela.

Čestitamo im na ovim uspjesima i nadamo se da će se i neki naši učenici odlučiti za svoje daljnje obrazovanje na jednom od ova četiri odjela.

 

 

​Photo: David Haring

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju