preskoči na sadržaj

Salezijanska klasična gimnazija - s pravom javnosti

Login

QR code škole

e-Dnevnik

CARNet

Državna matura

Školski linkovi

Arhiva dokumenata
Carnet novosti
24.05.2018. 11:45
Dodjela nagrada pobjedničkim scenarijima CARNET-ovog natjecanja „Lektira na pozornici robotskog kazališta“
U subotu, 26. svibnja 2018. godine, u 11 sati u I. tehničkoj školi Tesla, održat će se svečana dodjela nagrada pobjednicima CARNET-ovog natjecanja „Lektira na pozornici robotskog kazališta“. Pozivamo sve sudionike natjecanja, ali i sve zainteresirane za ovaj uspješan projekt da se pridruže i sudjeluju na svečanoj dodjeli nagrada koju će voditi glumac Bojan Navojec.

22.05.2018. 15:35
CARNET na Znanstvenom pikniku 2018.
Sedmi po redu Znanstveni piknik održat će se od 25. do 27. svibnja 2018. godine na jezeru Jarun (Otok Univerzijade) u Zagrebu, pod visokim pokroviteljstvom Ureda Predsjednice Republike Hrvatske, Ministarstva znanosti i obrazovanja te Grada Zagreba.  

21.05.2018. 13:46
Scientix webinar: „An introduction to Scientix and eTwinning“
U sklopu Scientix 3 projekta u utorak, 22. svibnja 2018. godine, u 18.00 sati održat će se webinar pod nazivom „An introduction to Scientix and eTwinning“.

16.05.2018. 14:12
CARNET otvorio pet Regionalnih obrazovnih centara širom Hrvatske
Gradovi Varaždin, Zagreb, Osijek, Rijeka i Split od danas su bogatiji za nove, moderne Regionalne obrazovne centre (ROC-eve). Centre je otvorila Hrvatska akademska i istraživačka mreža - CARNET u sklopu provedbe pilot projekta „e-Škole: Uspostava sustava razvoja digitalno zrelih škola“, a vrijednost ove investicije iznosi 3,6 milijuna kuna.

16.05.2018. 12:44
Objavljeni su pobjednici CARNET-ovog natjecanja „Lektira na pozornici robotskog kazališta“
Objavljeni su pobjednici CARNET-ovog natjecanja „Lektira na pozornici robotskog kazališta“. Na natjecanje je bilo prijavljeno 16 scenarija, a tri najbolja scenarija koja su osvojila Robotsko kazalište lutaka dolaze iz Kamenice, Petrinje i Siska.

Naslovnica - vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
TETRAGON - natjecanje za učenike trećih razreda srednjih škola
Autor: Tea Katnić, Ivan Kučić -, 18. 4. 2018.

U utorak 17. travnja 2018. treći razredi naše škole sudjelovali su na interdisciplinarnom natjecanju "Teragon-2018" koje se održalo u Sveučilišnim odjelima na Kampusu. Natjecanje je obuhvatilo područja Odjela za matematiku, Odjela za fiziku, Odjela za informatiku i Odjela za biotehnologiju. Cilj natjecanja bila je prezentacija i popularizacija prirodoslovnih predmeta kroz praktičnu uporabu znanja te upoznavanje sa novim, suvremeno opremljenim laboratorijima pojedinih odjela

               


Natjecanje se sastojalo od online-testa u kojem su učenici trebali pokazati svoje znanje o poznavanju povijesti i programa odjela te praktičnih vježbi iz sva četiri područja. Ukupno je sudjelovalo 16 četveročlanih ekipa 3. razreda iz Primorsko-goranske županije od koji i 3 ekipe iz naše škole:

  • Ekipa 3.sA razred- Ivan Kučić-Mirković, David Haring, Jana Vrsalović i Nina Mrvić
  • Ekipa 3.sB razred- Luka Damjanović, Mateo Bogosavljev, Katia Skokandić i Marta Medija
  • Ekipa 3.k razred- Ivan Linardić, Petra Harbić, Matea Krečak i Anamarija Peitl

Najviše se istaknula ekipa 3.sA razreda koji su osvojili 1. mjesto na Odjelu za fiziku te 4. mjesto ukupno u zbroju svih bodova s online-testa i vježbi s odjela.

Čestitamo im na ovim uspjesima i nadamo se da će se i neki naši učenici odlučiti za svoje daljnje obrazovanje na jednom od ova četiri odjela.

 

 

​Photo: David Haring

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju