preskoči na sadržaj

Salezijanska klasična gimnazija - s pravom javnosti

Login

QR code škole

e-Dnevnik

CARNet

Državna matura

Školski linkovi

Arhiva dokumenata
Carnet novosti
24.05.2018. 11:45
Dodjela nagrada pobjedničkim scenarijima CARNET-ovog natjecanja „Lektira na pozornici robotskog kazališta“
U subotu, 26. svibnja 2018. godine, u 11 sati u I. tehničkoj školi Tesla, održat će se svečana dodjela nagrada pobjednicima CARNET-ovog natjecanja „Lektira na pozornici robotskog kazališta“. Pozivamo sve sudionike natjecanja, ali i sve zainteresirane za ovaj uspješan projekt da se pridruže i sudjeluju na svečanoj dodjeli nagrada koju će voditi glumac Bojan Navojec.

22.05.2018. 15:35
CARNET na Znanstvenom pikniku 2018.
Sedmi po redu Znanstveni piknik održat će se od 25. do 27. svibnja 2018. godine na jezeru Jarun (Otok Univerzijade) u Zagrebu, pod visokim pokroviteljstvom Ureda Predsjednice Republike Hrvatske, Ministarstva znanosti i obrazovanja te Grada Zagreba.  

21.05.2018. 13:46
Scientix webinar: „An introduction to Scientix and eTwinning“
U sklopu Scientix 3 projekta u utorak, 22. svibnja 2018. godine, u 18.00 sati održat će se webinar pod nazivom „An introduction to Scientix and eTwinning“.

16.05.2018. 14:12
CARNET otvorio pet Regionalnih obrazovnih centara širom Hrvatske
Gradovi Varaždin, Zagreb, Osijek, Rijeka i Split od danas su bogatiji za nove, moderne Regionalne obrazovne centre (ROC-eve). Centre je otvorila Hrvatska akademska i istraživačka mreža - CARNET u sklopu provedbe pilot projekta „e-Škole: Uspostava sustava razvoja digitalno zrelih škola“, a vrijednost ove investicije iznosi 3,6 milijuna kuna.

16.05.2018. 12:44
Objavljeni su pobjednici CARNET-ovog natjecanja „Lektira na pozornici robotskog kazališta“
Objavljeni su pobjednici CARNET-ovog natjecanja „Lektira na pozornici robotskog kazališta“. Na natjecanje je bilo prijavljeno 16 scenarija, a tri najbolja scenarija koja su osvojila Robotsko kazalište lutaka dolaze iz Kamenice, Petrinje i Siska.

Naslovnica - vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
ESCAPE ROOM
Autor: Martina Tomljanović Molnar, 11. 12. 2017.

U četvrtak, 07.12.2017. u našoj se školi održala zanimljiva matematička radionica.
Profesorice Tea Katnić i Tamara Stipčić Jelenović pripremile su "Escape room" za učenike. "Escape room" je igra u kojoj grupa sudionika ima zadatak da u zadanom vremenu riješi prepreke i pobjegne iz sobe.


Naše su se grupe sastojale od 5 učenika koji su imali 45 minuta da rješavanjem matematičkih zadataka dođu do traženih šifri i "deaktiviraju bombu" te pronađu nagradu. U radionicu su bili uključeni qr code i micro:bit-ovi, što je učenike posebno zainteresiralo. 

Radionica "Escape room" ponudila nam je nešto novo i drugačije. Potaknula je našu kreativnost i brzinu razmišljanja, te je zbog toga izuzetno korisna. U radionici su sudjelovali učenici 3.sa, 3.sb, 4.s, i 4.k razreda koji su se sjajno zabavili.

Napisala: Mia Ravlija

 

Institut za Razvoj i Inovativnost Mladih – IRIM je od ove godine glavni sponzor ovog vrlo vrijednog i zanimljivog projekta te je organizacijski pomogao u održavanju. IRIM je organizirao nagradni natječaj za učenike i roditelje koji su sudjelovali u aktivnostima Večeri matematike.

Tijekom rješavanja zadataka sudionici su trebali napraviti fotografiju ili kratki video koji pokazuje uporabu micro:bita i objaviti ga na Facebook profilu uz hashtagove: #volimmicrobit #volimmatematiku #microbitHR.  Nagrada za objave koje pokazuju rješenje Escape room zadatka je Inventors Kit – komplet dodataka za pokuse s micro:bitom za škole sudionika – što je naša škola i osvojila 😊

Komentare učenika možete pogledati na sljedećem linku:

https://www.facebook.com/teich0407/videos/10215126135563583/

 

 

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju