preskoči na sadržaj

Salezijanska klasična gimnazija - s pravom javnosti

Login

QR code škole

e-Dnevnik

CARNet

Državna matura

Školski linkovi

Arhiva dokumenata
Carnet novosti
13.02.2018. 16:47
Potpredsjednik Europske komisije posjetio OŠ Izidora Kršnjavoga
Potpredsjednik Europske komisije, Andrus Ansip koji danas boravi u službenom posjetu Republici Hrvatskoj, obišao je zajedno s predsjednicom Republike Hrvatske, Kolindom Grabar-Kitarović te ravnateljem CARNET-a, Goranom Kezunovićem zagrebačku Osnovnu školu Izidora Kršnjavoga, jednu od 151 škole koja je uključena u provedbu pilot projekta „e-Škole: Uspostava sustava razvoja digitalno zrelih škola“.

05.02.2018. 11:45
Obilježite s nama Dan sigurnijeg Interneta
Povodom Dana sigurnijeg Interneta, koji se obilježava u utorak, 6. veljače 2018. godine Nacionalni CERT će s početkom u 12 i 30 sati održati webinar naslovljen "WannaCry - Dani nesigurnog Interneta" 

01.02.2018. 09:13
Znanstveni piknik 2018.
Sedmu godinu zaredom, od 25. do 27. svibnja 2018. godine na jezeru Jarun u Zagrebu, održat će se Znanstveni piknik čiji je glavni cilj promovirati znanost u najširem smislu te zainteresirati mlade ljude da odaberu znanost kao svoj životni put. 

01.02.2018. 08:43
Nacionalni CERT sudjelovao u "Cyber SOPEx" vježbi
U utorak, 30. siječnja 2018. godine, Agencija Europske unije za mrežnu i informacijsku sigurnost, ENISA (engl. European Network and Information Security Agency), organizirala je kibernetičku vježbu "Cyber SOPEx" s ciljem poboljšanja suradnje između CSIRT-ova (eng. Computer Security Incident Response Team). Ovo je bila prva vježba takvog tipa.

31.01.2018. 08:50
Webinar: Shelly Terrell - Assessing Students in the Digital Age
Hrvatska akademska i istraživačka mreža – CARNET u suradnji s HUPE i TESOL EVO ICT4ELT organizira webinar pod nazivom „Assessing Students in the Digital Age“, koji će se održati u nedjelju, 4. veljače 2018. godine od 18 do 19 sati. 

Naslovnica - vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
ESCAPE ROOM
Autor: Martina Tomljanović Molnar, 11. 12. 2017.

U četvrtak, 07.12.2017. u našoj se školi održala zanimljiva matematička radionica.
Profesorice Tea Katnić i Tamara Stipčić Jelenović pripremile su "Escape room" za učenike. "Escape room" je igra u kojoj grupa sudionika ima zadatak da u zadanom vremenu riješi prepreke i pobjegne iz sobe.


Naše su se grupe sastojale od 5 učenika koji su imali 45 minuta da rješavanjem matematičkih zadataka dođu do traženih šifri i "deaktiviraju bombu" te pronađu nagradu. U radionicu su bili uključeni qr code i micro:bit-ovi, što je učenike posebno zainteresiralo. 

Radionica "Escape room" ponudila nam je nešto novo i drugačije. Potaknula je našu kreativnost i brzinu razmišljanja, te je zbog toga izuzetno korisna. U radionici su sudjelovali učenici 3.sa, 3.sb, 4.s, i 4.k razreda koji su se sjajno zabavili.

Napisala: Mia Ravlija

 

Institut za Razvoj i Inovativnost Mladih – IRIM je od ove godine glavni sponzor ovog vrlo vrijednog i zanimljivog projekta te je organizacijski pomogao u održavanju. IRIM je organizirao nagradni natječaj za učenike i roditelje koji su sudjelovali u aktivnostima Večeri matematike.

Tijekom rješavanja zadataka sudionici su trebali napraviti fotografiju ili kratki video koji pokazuje uporabu micro:bita i objaviti ga na Facebook profilu uz hashtagove: #volimmicrobit #volimmatematiku #microbitHR.  Nagrada za objave koje pokazuju rješenje Escape room zadatka je Inventors Kit – komplet dodataka za pokuse s micro:bitom za škole sudionika – što je naša škola i osvojila 😊

Komentare učenika možete pogledati na sljedećem linku:

https://www.facebook.com/teich0407/videos/10215126135563583/

 

 

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju