preskoči na sadržaj

Salezijanska klasična gimnazija - s pravom javnosti

Login

QR code škole

e-Dnevnik

CARNet

Državna matura

Školski linkovi

Arhiva dokumenata
Carnet novosti
24.09.2018. 14:45
Objavljen preliminarni program 20. CARNET-ove korisničke konferencije CUC 2018
Objavljen je preliminarni program 20. CARNET-ove korisničke konferencije CUC 2018 koja će se pod nazivom “CUC20: mreža ideja” održati od 21. do 23. studenoga 2018. godine u Konvencijskom centru Šibenik.

19.09.2018. 14:56
U okviru CECIIS-a održan Dan e-Škola
Na Fakultetu organizacije i informatike u Varaždinu započela je trodnevna znanstvena konferencija posvećena informacijskim i inteligentnim sustavima - CECIIS 2018.

29.08.2018. 10:24
Webinar za učenike i roditelje: analitike učenja u e-Školama
Hrvatska akademska i istraživačka mreža – CARNET organizira webinar na temu sustava za analitike učenja koji je osmišljen u okviru pilot projekta „e-Škole: Uspostava sustava razvoja digitalno zrelih škola“.

28.08.2018. 13:51
Pilot projektom e-Škole značajno povećana digitalna zrelost 10 posto hrvatskih škola
Povećanje razine digitalne zrelosti 10 posto hrvatskih osnovnih i srednjih škola glavni je rezultat uspješno završenog pilot projekta „e-Škole: Uspostava sustava razvoja digitalno zrelih škola“ kojeg je Hrvatska akademska i istraživačka mreža – CARNET započela s partnerima 2015. godine. 

02.08.2018. 13:06
Pilot projektom e-Škole započela digitalna transformacija škola u Hrvatskoj
Škole koje sudjeluju u CARNET-ovom pilot projektu "e-Škole: Uspostava sustava razvoja digitalno zrelih škola" značajno su napredovale u primjeni digitalnih tehnologija, pokazuju rezultati završnog vrednovanja digitalne zrelosti škola koje su CARNET i Fakultet organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu (FOI), akademski partner na projektu, proveli u razdoblju od veljače do travnja ove godine.

Naslovnica - vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
ESCAPE ROOM
Autor: Martina Tomljanović Molnar, 11. 12. 2017.

U četvrtak, 07.12.2017. u našoj se školi održala zanimljiva matematička radionica.
Profesorice Tea Katnić i Tamara Stipčić Jelenović pripremile su "Escape room" za učenike. "Escape room" je igra u kojoj grupa sudionika ima zadatak da u zadanom vremenu riješi prepreke i pobjegne iz sobe.


Naše su se grupe sastojale od 5 učenika koji su imali 45 minuta da rješavanjem matematičkih zadataka dođu do traženih šifri i "deaktiviraju bombu" te pronađu nagradu. U radionicu su bili uključeni qr code i micro:bit-ovi, što je učenike posebno zainteresiralo. 

Radionica "Escape room" ponudila nam je nešto novo i drugačije. Potaknula je našu kreativnost i brzinu razmišljanja, te je zbog toga izuzetno korisna. U radionici su sudjelovali učenici 3.sa, 3.sb, 4.s, i 4.k razreda koji su se sjajno zabavili.

Napisala: Mia Ravlija

 

Institut za Razvoj i Inovativnost Mladih – IRIM je od ove godine glavni sponzor ovog vrlo vrijednog i zanimljivog projekta te je organizacijski pomogao u održavanju. IRIM je organizirao nagradni natječaj za učenike i roditelje koji su sudjelovali u aktivnostima Večeri matematike.

Tijekom rješavanja zadataka sudionici su trebali napraviti fotografiju ili kratki video koji pokazuje uporabu micro:bita i objaviti ga na Facebook profilu uz hashtagove: #volimmicrobit #volimmatematiku #microbitHR.  Nagrada za objave koje pokazuju rješenje Escape room zadatka je Inventors Kit – komplet dodataka za pokuse s micro:bitom za škole sudionika – što je naša škola i osvojila 😊

Komentare učenika možete pogledati na sljedećem linku:

https://www.facebook.com/teich0407/videos/10215126135563583/

 

 

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju