preskoči na sadržaj

Salezijanska klasična gimnazija - s pravom javnosti

Login

QR code škole

e-Dnevnik

CARNet

Državna matura

Školski linkovi

Arhiva dokumenata
Carnet novosti
07.12.2018. 15:30
Održan Strateški forum o digitalnom sazrijevanju škola
U organizaciji Hrvatske akademske i istraživačke mreže – CARNET i Ministarstva znanosti i obrazovanja, održan je Strateški forum pod nazivom "Digitalno sazrijevanje škola". Na Forumu su uz pomoćnicu ministrice znanosti i obrazovanja, prof. Lidiju Kralj sudjelovali i Ádám Horváth iz mađarskog Centra za digitalnu pedagogiju i metodologiju i Borut Čampelj iz Ministarstva obrazovanja, znanosti i sporta u Sloveniji.

04.12.2018. 09:01
Najava: Strateški forum "Digitalno sazrijevanje škola"
Hrvatska akademska i istraživačka mreža – CARNET u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja organizira Strateški forum pod nazivom "Digitalno sazrijevanje škola", koji će se održati u srijedu, 5. prosinca 2018. godine s početkom u 15 sati u prostorijama Ministarstva znanosti i obrazovanja. 

03.12.2018. 08:40
NATO vježba "Cyber Coalition 2018"
Hrvatska akademska i istraživačka mreža - CARNET sudjelovala je u jedanaestoj po redu NATO vježbi zaštite NATO i nacionalnih računalnih sustava pod nazivom "Cyber Coalition 2018". 

26.11.2018. 13:51
Završila jubilarna 20. CARNET-ova konferencija CUC
“Budućnost je digitalna no potrebno je istovremeno snažno razvijati i neke druge vještine. Koje? Vještine budućnosti. Vještine koje je najteže naći na tržištu rada. To su one vještine koje ne mogu izvoditi strojevi: problem-solving vještine, kreativnost i inovativnost, prilagodljivost, vodstvo, emocionalna inteligencija.”

15.11.2018. 15:35
CUC 2018: Mreža ideja – sve što trebate znati o novim tehnologijama i digitalnom društvu
Znate li kojih je sedam načina da propadnete kao WiFi stručnjak? Jesu li roboti već u našim školama? Što kad aplikacije koje koristimo više nisu besplatne? Kako potrošiti 10.160.430.000,00 kuna? Kako napisati STEM priču? Kako isprintati molekulu DNA na 3D printeru?

Naslovnica - vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
ESCAPE ROOM
Autor: Martina Tomljanović Molnar, 11. 12. 2017.

U četvrtak, 07.12.2017. u našoj se školi održala zanimljiva matematička radionica.
Profesorice Tea Katnić i Tamara Stipčić Jelenović pripremile su "Escape room" za učenike. "Escape room" je igra u kojoj grupa sudionika ima zadatak da u zadanom vremenu riješi prepreke i pobjegne iz sobe.


Naše su se grupe sastojale od 5 učenika koji su imali 45 minuta da rješavanjem matematičkih zadataka dođu do traženih šifri i "deaktiviraju bombu" te pronađu nagradu. U radionicu su bili uključeni qr code i micro:bit-ovi, što je učenike posebno zainteresiralo. 

Radionica "Escape room" ponudila nam je nešto novo i drugačije. Potaknula je našu kreativnost i brzinu razmišljanja, te je zbog toga izuzetno korisna. U radionici su sudjelovali učenici 3.sa, 3.sb, 4.s, i 4.k razreda koji su se sjajno zabavili.

Napisala: Mia Ravlija

 

Institut za Razvoj i Inovativnost Mladih – IRIM je od ove godine glavni sponzor ovog vrlo vrijednog i zanimljivog projekta te je organizacijski pomogao u održavanju. IRIM je organizirao nagradni natječaj za učenike i roditelje koji su sudjelovali u aktivnostima Večeri matematike.

Tijekom rješavanja zadataka sudionici su trebali napraviti fotografiju ili kratki video koji pokazuje uporabu micro:bita i objaviti ga na Facebook profilu uz hashtagove: #volimmicrobit #volimmatematiku #microbitHR.  Nagrada za objave koje pokazuju rješenje Escape room zadatka je Inventors Kit – komplet dodataka za pokuse s micro:bitom za škole sudionika – što je naša škola i osvojila 😊

Komentare učenika možete pogledati na sljedećem linku:

https://www.facebook.com/teich0407/videos/10215126135563583/

 

 

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju