preskoči na sadržaj

Salezijanska klasična gimnazija - s pravom javnosti

Login

QR code škole

e-Dnevnik

CARNet

Državna matura

Školski linkovi

Arhiva dokumenata
Carnet novosti
02.07.2018. 10:31
Ministarstvo znanosti i obrazovanja, CARNET i UNESCO surađuju u pripremi Strategije digitalne zrelosti škola
U sklopu provedbe projekta „e-Škole: Uspostava sustava razvoja digitalno zrelih škola (pilot projekt)“ u Zagrebu se, od 2. do 4. srpnja 2018. godine, održava posljednja radionica Povjerenstva za izradu Strategije digitalne zrelosti škola. Radionicu organizira Hrvatska akademska i istraživačka mreža - CARNET kao nositelj pilot projekta e-Škole, u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja te stručnjacima iz UNESCO-a.

02.07.2018. 09:43
Webinar: Život Engleskog jezika u Školi za život
Ministarstvo znanosti i obrazovanja, u suradnji s Hrvatskom akademskom i istraživačkom mrežom - CARNET i i Hrvatskim udruženjem profesora engleskog, organizira webinar pod nazivom Život Engleskog jezika u Školi za Život. Webinar će se održati u ponedjeljak, 9. srpnja 2018. godine od 20 do 21 sat. 

15.06.2018. 14:43
Objavljena "Nacionalna taksonomija računalno-sigurnosnih incidenata"
U okviru provedbe projekta GrowCERT izrađena je “Nacionalna taksonomija računalno-sigurnosnih incidenata” nastala temeljem Akcijskog plana za provedbu Nacionalne strategije kibernetičke sigurnosti. 

14.06.2018. 23:54
Uklonjene poteškoće u radu e-Dnevnik aplikacije za učenike
U četvrtak, 14. lipnja 2018. godine, u kasnim večernjim satima uočene su nepravilnosti u radu e-Dnevnik aplikacije za učenike. CARNET je tijekom noći poduzeo sve radnje na uklanjanju poteškoća s pristupom e-Dnevnik aplikaciji koje su uočene kod dijela korisnika sustava ocjene.skole.hr te je u ranim jutarnjim satima uspostavljena puna funkcionalnost e-Dnevnik aplikacije za učenike.

12.06.2018. 14:17
Nacionalni CERT u međunarodnoj vježbi Cyber Europe 2018
Nacionalni CERT i ove je godine sudjelovao u međunarodnoj vježbi Cyber Europe 2018 koju je organizirala Agencija EU-a za kibernetičku sigurnost (ENISA) u suradnji s tijelima i agencijama iz područja kibernetičke sigurnosti iz cijele Europe. 

Naslovnica - vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
ESCAPE ROOM
Autor: Martina Tomljanović Molnar, 11. 12. 2017.

U četvrtak, 07.12.2017. u našoj se školi održala zanimljiva matematička radionica.
Profesorice Tea Katnić i Tamara Stipčić Jelenović pripremile su "Escape room" za učenike. "Escape room" je igra u kojoj grupa sudionika ima zadatak da u zadanom vremenu riješi prepreke i pobjegne iz sobe.


Naše su se grupe sastojale od 5 učenika koji su imali 45 minuta da rješavanjem matematičkih zadataka dođu do traženih šifri i "deaktiviraju bombu" te pronađu nagradu. U radionicu su bili uključeni qr code i micro:bit-ovi, što je učenike posebno zainteresiralo. 

Radionica "Escape room" ponudila nam je nešto novo i drugačije. Potaknula je našu kreativnost i brzinu razmišljanja, te je zbog toga izuzetno korisna. U radionici su sudjelovali učenici 3.sa, 3.sb, 4.s, i 4.k razreda koji su se sjajno zabavili.

Napisala: Mia Ravlija

 

Institut za Razvoj i Inovativnost Mladih – IRIM je od ove godine glavni sponzor ovog vrlo vrijednog i zanimljivog projekta te je organizacijski pomogao u održavanju. IRIM je organizirao nagradni natječaj za učenike i roditelje koji su sudjelovali u aktivnostima Večeri matematike.

Tijekom rješavanja zadataka sudionici su trebali napraviti fotografiju ili kratki video koji pokazuje uporabu micro:bita i objaviti ga na Facebook profilu uz hashtagove: #volimmicrobit #volimmatematiku #microbitHR.  Nagrada za objave koje pokazuju rješenje Escape room zadatka je Inventors Kit – komplet dodataka za pokuse s micro:bitom za škole sudionika – što je naša škola i osvojila 😊

Komentare učenika možete pogledati na sljedećem linku:

https://www.facebook.com/teich0407/videos/10215126135563583/

 

 

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju